Jeg glemte dig..

bdr

Dette indlæg handler om det at glemme de bøger man har læst. Dette indlæg blev jeg inspireret af en morgen, hvor jeg vågner ved at der er en bog jeg har læst i sommer, som jeg simpelthen ikke kan huske hvad handler om, faktisk var jeg i tvivl om jeg overhovedet havde læst bogen. Bogen var Simon vs. verdens forventninger, jeg havde i sin tid virkelig ventet længe på, at låne bogen på biblioteket – fordi der var en låner som ikke gad at aflevere til tiden! Nå men den morgen vågner jeg helt blank for hvad den bog handler om, jeg låner så dvd’en på biblioteket og lidt kommer da tilbage. Men det irriterende mig, at en bog, hvor det ingengang er et år siden jeg læst den er helt blank overfor handlingen.

Jeg læser rigtig mange bøger, men jeg oplever også at jeg ofte glemmer handlingen igen, selvom det var bøger jeg var rigtig glade for, og det er jo synd. Jeg oplever ofte, at det er følelsen som jeg havde da jeg læste bogen, som jeg husker, og ikke handlingen. Bloggen kan så være min huskeseddel over hvilke bøger jeg har læst, og hvad jeg synes om dem. Nogle gange husker jeg måske bøger bedre som jeg virkelig ikke kunne lide.

Advertisement

En tanke om “Jeg glemte dig..

  1. Ja det er så træls, jeg oplever også flere gode bøger hvor jeg glemmer rigtig meget eller hele handlingen. Det irritere mig fordi jeg aldrig gjorde det førhen. Men der genlæste jeg også bøgerne utallige gange! Så jeg er kommet til den konklusion at man nemmere glemmer bøgerne hvis man læser flere og flere bøger, hvis man læser bøgerne hurtigt og ikke giver sig tid til at reflektere over den. Der er dog nogen bøger, som har en person eller handling som er så udslagsgivende at det giver et uudsletteligt indtryk. For mig fx skabt for dig af Louise O’Neill fordi den var et skræmmende billede og frastødende ift hvordan man kan behandle hinanden. Jeg så en Youtube video med booksandlala hvor hun lavede en udfordring, hvor hun i februar måned kun måtte læse det gennemsnitlige antal sider, hun havde læst sidste år, hver dag i den måned. Det var 116 sider hver dag. Det gjorde at hun forlængede læsetiden og hun oplevede at hun huske bøgerne i længere tid i modsætningen til når hun læste bøgerne på en dag.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s