De bedste bøger i 2018 – og et kig ind i 2019

Udklip1I 2018 formåede jeg at læse 67 bøger, hvilket jeg synes var ret flot, når jeg også tænker på at jeg siden slutningen af april har arbejdet fuldtids, og haft lidt over tre timer til og fra arbejde hver dag. Men hemmeligheden er så også at jeg læser i bussen frem og tilbage.

Vurderingsmæssig var 2018 også et rigtig godt år. I gennemsnit har jeg givet bøgerne 4 stjerner, og jeg tror aldrig, jeg har givet så mange bøger 5 stjerner. Da jeg til dette indlæg skulle vælge 10 bøger var der faktisk flere end 10 der havde fået 5, og det er ret sjældent.

De 10 bedste er:

Hvis der skulle komme et menneske forbi

Det overraskede mig, hvor grebet jeg blev af historien. Det er en lidt trist historie, men den fortælles alligevel på en humoristisk facon, som jeg godt kunne lide.

sdr

En dag vil vi grine af det

Det er fortsættelsen til den forrige bog, og den har meget af det samme. Denne bog har en virkelig interessant åbningsscene.

Den, der lever stille

Årets bog, både for mig – og nok også for resten af Danmark. Bogen rørte mig dybt, og jeg håber snart at kunne genlæse den. Jeg har været til forfatterforedrag i Frederikshavn, samt mødt Leonora Christina Skov på Bogforum, og jeg har ikke kunne undgået at blive lidt facineret af hende.

IMG_1687 (2)

Det glemte brev

Det er en historisk bog, som jeg synes var skrevet på en meget smuk måde.

Bogtyven

Wow, hvor er den bare rørende, derudover er filmatiseringen også meget vellykket. Jeg havde haft bogen stående på bogreolen i et par år, og var helt ked af jeg ikke havde læst den før.

Min mor plejede at sige

Jeg synes det var en meget rørende historie om at miste, og komme igennem sorgen.

sdr

En af os lyver

Måske den bedste YA jeg nogensinde har læst, og jeg glæder mig til, at forfatteren udkommer med en ny bog her i foråret. Jeg mødte desuden den søde forfatter på bogforum.

Den lille butik med de lykkelige slutninger

Som Bibliotekar og bogelsker er det altid sjovt, at læse om andre som er lidt ligesom mig, og jeg nød denne bog – specielt første del.

Vi som elskede

Den var meget smuk, og selvom jeg ikke har anmeldt bogen, synes jeg bestemt den er værd at læse.

Wonder

Filmatiseringen havde premiere i Danmark i begyndelsen af 2018, og det var en bog som jeg blevet meget grebet af at læse. Den var meget sød og rørende, og selvom jeg egentlig troede det var en børnebog var den bestemt værd at læse.

Hvad forventer jeg så af 2019?

Jeg har  personlige mål – hvor jeg gerne vil tabe mig – og så håber jeg at 2019 bliver året, hvor jeg endelig kan blive fastansat på et eller andet bibliotek, for selvom jeg er i job – så drømmer jeg om ikke at være jobsøgende og ikke have Jobindex som en af mine meste besøgte sider.

Det var de personlige mål/ønsker. Men jeg har også lavet en Bookchallenge som jeg håber går i opfyldelse.

  • Læs 1 digtsamling
  • Læs 10 klassikere
  • Læs 3 novellesamlinger
  • Læs 1 krimi
  • Læs 1 bog fra hver kontinent
  • Genlæs 2 bøger som ikke er Harry Potter
  • Læs 1 tegneserie
  • Læs 1 Graphic Novel
  • Læs 1 nordisk forfatter som ikke er dansker
  • Læs i alt 50 bøger

Jeg er spændt på, hvor langt jeg når i min lille udfordring. Jeg har sat ambitionen rimelig højt i forhold til klassikere, da jeg rigtig gerne vil læse nogle af de bøger som man bare skal læse, men ikke får gjort. Jeg håber, jeg i år får læst Stormfulde Højder, som har stået længe på reolen – endda i to eksemplarer.

Det var mine udfordringer for 2019, hvad er dine?

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s