Mellem os

Mellem os er en ny novellesamling omhandlende familien i alle sine afskygninger. Det er forskellige aktuelle forfattere som normalt skriver til børn og unge.

Familierne som bliver beskrevet i novellesamlingen er ikke helt almindelige, det er familier med problemer.

Forlagets beskrivelse.. Hvordan er det at blive forelsket i en fætter? Kan man flygte fra sin egen familie? Hvad gør man, når ens skilsmisseramte far er gået i hundene? Det er ikke altid nemt at være en del af en familie, og der kan ske hvad som helst mellem familiemedlemmer.

Jeg læser normalt ikke novellesamlinger, selvom jeg egentlig gerne vil, måske forbinder jeg det for meget med Folkeskolen, hvor jeg læste mange noveller i de større klasser af bla. Tove Ditlevsen og Herman Bang. Jeg har heller ikke indtrykket af at noveller er IN netop nu. Det er egentlig ærgerligt, at noveller mest er noget man forbinder med skolen og pligtlæsning for det er jo egentlig et godt format, hvor den typiske novelle ikke er særlig lang, men man formår alligevel at få en færdig historie.

Mellem os er som tidligere nævnt en samling af noveller skrevet af danske forfattere om familien. Jeg kunne godt lide historierne, men jeg kan godt tvivle på om unge vil blive fanget af historier, måske ville de synes nogen af dem er for mærkelige, måske vil de forbinde novelleformen som pligtlæsning. Bogen har mange nutidige forfattere som de unge måske kender fra andre bøger. Jeg tror og håber, at mange dansklærer vil kaste sig frådende over denne novellesamling, så de unge ihvertfald får kendskab til de gode historier som fortælles i samlingen – bare prøv ikke at ødelægge historierne for eleverne – okay.

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplar.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s