Historien om smukke pige

btyBogen er et anmeldereksemplar/reklame for Forlaget Punktum

I “Historien om smukke pige” møder vi Martha, Lynnie og Homan. Martha er en pensioneret skolelærer og enke, Lynnie er en ung, hvid udviklingshæmmet kvinde og Horman er en sort, noget ældre, døvstum mand. Lynne og Homan er begge anbragt på Statsskolen for uhelbredeligt syge og evnesvage, som er et brutalt og intolerant sted. Da Lynne og Homan en dag banker på hoveddøren hos Martha med et spædbarn i armene, ændredes alle deres liv for altid.

Denne bog fortæller en rigtig vigtig historie, som jeg er glad for at have stiftet bekendtskab med, desværre kedede historien mig drabeligt meget!.

Temaet for bogen er hvordan forholdende for udviklingshæmmede har ændret sig, og hvor forfærdeligt de i 60’ernes USA blev behandler – ja også hvordan de sorte blev behandlet. Historien er smuk og hjertegribende, men den fortæller også en meget barsk historie, og det er den barske historie som jeg vil huske som det positive og velfungerende ved denne bog.

Vi følger tre personer i bogen; den ældre dame Martha, dem udviklinghæmmet Lynnie og den sorte døve Homan og deres liv fra slut 60’erne og frem til i dag. Marthas historie om at hun passer Lynnies datter Julia er fin og god, ligeledes er Lynnies historie, hvor man følger hendes triste liv i Skolen for udviklingshæmmet som egentlig mere er et fængsel, og så hører man Homans historie, hvor han i mange år er på flugt. Jeg hadede hans historie, og synes den var kedelig og jeg blev SÅ træt af hans evindelig tanker om Smukke pige.

Bogen fortæller noget som er vigtig at have viden om, og som man ikke lige skal glemme, men at den så gør det på en så kedelig måde er trist. En stor del af historien foregår i de første år, hvor jeg egentlig gerne ville have vidst noget om de senere år, men ligepludselig er der gået 10, 20 eller 30 år.

Igennem bogen havde jeg lidt svært ved, at forstå meningen med bogen, men efter endt læsning kommer der en forklaring fra forfatteren på, hvorfor hun har skrevet bogen – også giver det hele mening.

2stjerner

 

Reklamer

2 thoughts on “Historien om smukke pige

  1. Pingback: Måneden i bøger – September 2017 | Ruskjærs bøger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s