Løgn og lykke

Dette er et anmeldereksemplar fra HarperCollins.

Hotelejeren Chrysander Anetakis’ ekskæreste, Marley, er gravid. Desværre har hun fået hukommelsestab og husker ikke, at hun har forrådt ham ved at sælge ud af hans forretningshemmeligheder. Hun har tilsyneladende også fortrængt, at de ikke længere er et par!

Chrysander vil have sin arving og hævn, så han fortæller hende at de er forlovet, og sammen rejser de til hans private ø i det græske øhav for at fordrive tiden. Han har tænkt sig at smide hende ud, når først Marley har født. Men da hun får hukommelsen tilbage, løber tiden fra ham, og intet bliver som Chrysander havde tænkt sig!

Dagens indlæg kommer til at handle om Harlequins bøger og anmeldelse af Løgn og lykke.

For nogle år siden stiftede jeg bekendtskab med Maya Banks forfatterskab, da jeg læste Surender-og Burn serien. Jeg fandt hurtigt ud af, at hun også havde skrevet de såkaldte Harlequins bøger. Til jer der ikke ved hvad Harlequins bøger er kommer jeg lige med en lille forklaring. Harlequins bøger er kærlighedsromaner som udgives af HarperCollins. Der udgives rigtig mange hver måned indenfor erotiske (passion), kærligheds, historiske og lægeromaner, og så gigant bøger som er en samling af fire tidligere bøger samlet i en stor bog. Hver historier typisk på mellem 150-170 sider. Alle bøgerne har det til fælles at de omhandler en meget stor kærlighed og de ender altid lykkeligt. Karakteristisk for hovedpersonerne er Atle er lækre, manden er altid ekstrem rig og kvinden er altid lidt uskyldig på den ene eller anden måde. Oftest bliver kvinden gravid ved et uheld, for i Harlequins bøger bliver man altid gravid hvis man ikke har beskyttet sig. Udover det kommer manden oftest fra et eksotisk land f.eks Spanien, Italien, Grækenland eller et ikke eksisterende europæisk fyrstedømme og så skal de altid give kærlighedskomplimenter på fremmedsprog. Når det er sagt så jeg ikke glemme at denne genre er umådelig populær og der sælges rigtig mange af bøgerne på verdensplan. Jeg har da også selv læst en del, og ja de er meget kliché fyldte og forudsigelige, men de formår også at fortælle en god kærlighedshistorie på forholdsvis få sider.

Men hvorfor fortæller jeg alt dette om Harlequinsbøger? Jo, det er fordi at Løgn og lykke faktisk er en gammel Harlequins bog. Da jeg modtog bogen som anmeldereksemplar undrede det mig først, at den var så kort, og jeg synes også både historien og layoutet mindede om en Harlepuins bog. Først undersøgte jeg den engelske titel (The Tycon’s Pregnant Mistress) på Goodreads og kunne se at de lignede meget en Harlequins bog. Senere gik jeg ind på HarperCollins danske hjemmeside og ganske rig historien var tidligere udkommet som i en Gigant bog, ligesom de to næste i serien.

Så mit dilemma i forhold til at anmelde denne bog har været skulle den bedømmes som Harlequins bog eller som en almindelig bog. Så jeg gør lidt begge dele. Som Harlequins bog fungerer den rigtig fin. Det er tydeligt at korrekturen er væsentlig bedre end ved normale Harlequinsbøger. Den er meget typisk Harlequin med den græske mand som er meget rig, og kvinden som er gravid ved et uheld og bliver uretfærdig beskyldt for noget. Der sker meget og Maya Banks er også en af de bedre indenfor denne genre, hun har jo også udgivet virkelig bestseller.

Som almindelig bog er den tynd og hvis jeg skulle samlinge med hendes større bøger som Surrender og Burn serien har den slet ikke det samme drive og dybde, men bogen heller ikke på mere end 179 sider med stor skrift. Jeg var godt underholdt og hvis man virkelig elsker Harlequins univers vil denne bog være værd at læse. PS jeg hadede den mandlige hovedpersons navn Chrysander.

3stjerner

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s