Restferie

restferie.jpgDenne bog havde jeg absolut ingen forventninger til, men den overraskede mig heldigvis positivt, trods visse problemer..

Forlagets beskrivelse..

Romanen handler om den 37-årige Peter “Pelle” Grøndal, som er godt træt af det hele – hans kæreste vil gerne have et barn, hans forældre ser gerne, at han bygger et hus og vennerne vil til Mallorca for 10. gang. Pelle længes efter et andet og friere liv, og han udtænker derfor en snedig flugt så han kan slippe for alle forpligtelser og omverdenens krav og forventninger, så han endelig kan komme i gang med at leve sit rigtige liv – i et eksotisk klima, med byture og lækre fotomodeller.

Det lykkes at komme i gang med et nyt liv, langt fra hjembyen Herlev og dens kiksede og klaustrofobiske provins-stemning. Men er livet på et solbeskinnet kontinent nu så meget bedre end det trygge liv, han forlod hjemme i Herlev?

Bedømmelse..

Da jeg begyndte, at læse bogen undrede jeg mig over hvorfor historien foregik i Danmark når forfatteren var tysk. Svaret fik jeg da jeg læste efterskriftet til bogen, hvor bogens oversætter Per Heide, forklarer hvordan han har fordansket bogen. Dette var jeg meget skeptisk over, på goodreads skrev jeg om det var en oversætters voldtægt af en bog. Da jeg læste videre i bogen gav det god mening at man havde oversat til danske forhold. Bogen var momentvis sjov, da var tidspunkter, hvor jeg kom til at grine over de situationer som Pelle kommer ud for. Bogen har en god morale, som det gør det værd at læse, men det er heller ikke noget der undre mig. Hovedpersonen kan man til tider synes er lidt irrierterende, men han illustrere måske meget godt en dansk mand i panikalderen som egentlig gerne fortsat vil være uafhængig og fri, men som alligevel må erkende at han savner det trygge Danmark.

Jeg synes bogen var en god oplevelse, men det der trækker ned af er den til tider manglende korrektur med mange stavefejl som forstyrer oplevelsen. Bogen er desuden sat lidt pudsig op da man har gjort marginerne lige, men har glemt at lave ordopdeling, hvilket gør at der på nogle linjer kun er et par ord. Hvis man kan abstrahere fra dette er det en god bog som formår at ramme mange aktuelle situationer, som det er let at komme til at smile lidt over.

Tak til Forlaget Arlings for anmeldereksemplaret..

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s