Stoner

stoner.jpg

Ja, jeg har redigeret lidt i biledet.. 

Dette er anmeldelsen af en bog som virkelig tog mig med storm, ja så er det sagt.

Beskrivelse..

William Stoner bliver i slutningen af det nittende århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Som ung går han på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Han vender aldrig hjem til forældrenes gård og vælger i stedet det akademiske liv, hvor bøgerne og litteraturen forbliver hans faste holdepunkt – også når konflikter og skuffelser truer med at ødelægge hans tilværelse.

Bedømmelse..

Dette er virkelig et mesterværk, jeg elskede at læse denne bog som virkelig rørte mig, og viste mig hvor vidunderligt det er at læse en god bog. Bogen var den første jeg læste i 2016, og efter jeg havde læst virkelig mange dårlige bøger i december 2015 var det en stor befrielse at læse den utrolig velskrevet historie. Det er en som omhandler det livet. Williams liv fra han forlader sine forældre for at gå på universitet for at uddanne sig til han dør. Vi møder ham, da han drages af universitetlivet, og hans kærlighed til universitet, men vi oplever også da han møder kærligheden, og hvilke konsekvenser dette har.

På Goodreads skrev jeg følgende: “Wow for en fortælling, virkelig velskrevet. Den er rigtig smuk, men er også utrolig sørgelig. Den fortæller ikke historien om et lykkeligt liv, men et liv hvor meget ikke blev som man drømte om.”

Denne bedømmelse umiddelbart efter læsningen beskriver meget godt hele min oplevelse med bogen. For den er virkelig smuk, men den er også utrolig sørgelig.

Så jeg jeg vil helt klart anbefale ALLE at læse denne bog, for det er en rigtig god oplevelse, som gjorde at jeg igen havde tiltro til litteraturen.

Hvem vil jeg anbefale bogen til?

Som jeg netop har skrevet vil jeg anbefale den til alle, men i forhold til andre bøger vil jeg sige at hvis du kunne lide “Historien om A.J. Fikrys liv”vil du også kunne lide denne bog, det eneste minus som også er ved “Historien om A.J. Fikrys liv, det er at de er alt for korte.

5/5

 

 

Advertisement

En tanke om “Stoner

  1. Pingback: På kanten af evigheden | Ruskjærs bøger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s