Tags

, , ,

I weekenden var jeg i København, og her fik jeg når tiden var til det læst denne bog.

Beskrivelse fra forlaget..

Codys bedste veninde, Meg, bliver fundet død alene på et motelværelse. Hun har begået selvmord. Cody er knust. Hende og Meg delte alt – så hvordan kunne Cody undgå at se, hvor slemt det stod til med Meg? Da Cody rejser til Megs college for at pakke de sidste af hendes ejendele ned, finder hun efterhånden ud af, at der er meget, Meg aldrig har fortalt hende. Om hendes room mates – typer, som Cody aldrig ville være stødt på i den lille, pæne by, hun selv bor i. Om Ben McCallister – en fyr med en guitar og en masse hemmeligheder. Og om den fil på Megs computer, som får Cody til at tvivle på alt, hvad hun nogensinde har vidst om Meg.En roman om hvor meget mod det kræver at leve videre, når man har oplevet en håbløs sorg.

Bedømmelse..

Jeg havde før læst Gayle Formans serie “If I stay”. Jeg havde en forventning om at denne hisotire ville minde lidt om disse bøger, men det gjorde den ikke. Denne bog er på mange måder meget mere barsk og hård at læse. Den omhandler meget tunge emner som depression og selvmord og det at leve videre selvom man har mistet et menneske som man havde kær, for var det ens skyld at personen begår selvmord. Cody er en ung pige som på mange måder virker ældre end de 18 år hun er, hun er præget af at være sin mors uønsket barn, som pga. økonomiske problemer sidder fast i en lille by. Da hendes bedste veninde begår selvmord ændre hendes liv sig, da hun sætter sig for at undersøge, hvorfor hun begik selvmord. På mange måder bliver det en besættelse for Cody, at finde ud af hvorfor hendes veninde har begået selvmord, på et tidspunkt virker det som om Cody selv overvejer at begå selvmord, da der er en del af hende som ikke ønsker at leve mere.

Bogen er meget trist at læse, og det er ikke en bog man bliver i godt humør af, at læse, til tider virker bogen lang og kedelig, når Codys besættelse af at finde sandheden omkring Megs selvmord bliver for langtrukken. Bogen virker på mange måder mere som en voksen bog end en Young Adult pga. sit tunge tema.

Hvem vil jeg anbefale bogen til?

Jeg vil anbefale bogen til folk som gerne vil læse en lidt mere trist og hård bog end mange andre YA bøger. Den er udmærket, hvis du gerne vil høre historien fra en af de efterladte af en der har begået selvmord.

3/5

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

jeglevede

Reklamer