Hul i hovedet

I morgen genudgiver forlaget Alvilda Nicole Boyle Rødtnes ungdomsroman “Hul i hovedet”. Jeg har været så heldig at få et anmeldereksemplar og muligheden for at læse denne fine ungdomsroman.

Handling..

Til en fest slår Vega hovedet og får en hjerneblødning, da hun vågner har hun mistet sit sprog, og hele hendes liv er forsvundet. Vega var før en gymnasiepige med en sød veninde og en vidunderlig kæreste. Veninden kommer fortsat på besøg, men kæresten kommer mindre og mindre jo længere tid der går. En dag møder hun Theo, der ligesom Vega har svært ved at tale, de bliver hurtigt glade for hinanden, men kan man elske uden ord? I mens Vega prøver at komme videre med sit liv begynder hun, at undre sig over, hvad der skete den aften, hvor hun kom til skade, for var det virkelig en ulykke?

Bedømmelse..

Inden jeg læste bogen var jeg spændt på, om jeg overhovedet kunne lide bogen. Grunden til, at jeg var skepsis var egentlig at det var en dansk forfatter, og jeg havde tidligere læst “Fredag, lørdag, søndag” som jeg virkelig synes var mærkelig, og som er i samme genre. Heldigvis overraskede denne bog mig positivt. Det er en rigtig god og velskrevet Ungdomsroman/YA. Nicole Boyle Rødtnes evner at skrive på en måde så historien handler om noget som mange unge kan relatere til, samtidig med at den omhandler hjerneskader hos unge. Et område som jeg ikke før havde beskæftiget mig med. Bogen fokusere også på den manglende hjælp som unge kan få.

Bogens forside kan godt minde lidt om Formans “Hvis jeg bliver” og indholdsmæssigt synes jeg også den gør. For de begge omhandler problematikken skal jeg blive eller er det lettere hvis jeg ikke bliver.

Bogen vil jeg anbefale til personer som elsker YA og som gerne vil slutte sommeren af med at læse en hurtig bog.

4/5

Hul i hovedet - Nicole Boyle Rødtnes - 212 sider - Alvilda

Hul i hovedet – Nicole Boyle Rødtnes – 212 sider – Alvilda

Advertisement

2 tanker om “Hul i hovedet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s