Tags

,

Efter at have at have læst Midnatsrosen var jeg spændt på, hvordan Vejen til Wildflower ville være, da den også er en slægthistorie, omhandlende næsten samme periode.

Beskrivelse fra forlaget

Glasgow 1929. Beattie Blaxland har store drømme for sit liv, men da hun som 19-årig bliver gravid uden for ægteskab, slår hendes familie hånden af hende, og hun må flygte til Australien og begynde helt forfra. Beattie får arbejde på en fårefarm og ved hjælp af viljestyrke og møjsommeligt slid begynder lykken at smile til hende. Men en lidenskabelig kærlighedsaffære kommer til at få dramatiske konsekvenser.  London i dag. Balletdanserinden Emma Blaxland-Hunter står ved en skillevej i livet efter en alvorlig knæskade har sat en stopper for hendes storslåede karriere ved London Ballet. Da hendes kæreste forlader hende for en anden, rejser hun hjem til sine forældre i Australien for at komme på fode igen. Her gør hun en overraskende opdagelse: Hun har arvet en gammel gård i Tasmanien efter sin elskede mormor. Fast besluttet på hurtigst muligt at slippe af med den irriterende byrde, hun er overbevist om, at mormoren har pålagt hende, rejser Emma til huset ved Wildflower Hill. Men fortiden trænger sig på, da hun begynder at rydde op i mormorens gemmer.

Bedømmelse

Allerede fra side 1 blev jeg opslugt af denne bog. Det er en rigtig spændende bog som ligesom Midnatsrosen omhandler en uønsket graviditet og hvilke konsekvenser dette får. Beattie skal virkelig kæmpe, men hun har en tydelig vilje for ikke at give op, men fortsætte trods modgang. Modgang er der rigeligt af, og jeg fik ondt af hende. Hun rammes af mange af de problemer som perioden var præget af, og som jeg ser det vigtigt for nutidens mennesker at kende til. Vi har heldigvis nået langt siden 1940’erne. Det er en bog som fortæller en flot kvindehistorie.

Sideløbende følger vi Beatties barnebarns rejse tilbage til Wildflower Hill, historien er udmærket, men kan ikke stå alene, og Beatties historie er meget mere spændende og gribende. Men historien passer sammen og i det store billede giver de god mening.

Jeg vil klart anbefale bogen til alle som elsker slægtshistorier, og som ligesom jeg har en svaghed for Mellemkrigsperioden.

4/5

vejen til Willflower

citat vejen  til1

Derfor skal man ikke smide bøger væk!!

Reklamer