Magisk Karma

Denne bog var virkelig en oplevelse for mig at læse, da jeg selv var i Indien for 12 år siden – og lad mig bare sige det pænt jeg blev ikke forelsket i Indien som hovedpersonen i denne bog gjorde…

Handling..

Ruby Miller er blevet droppet af hendes forlovet kort tid før deres bryllup, da hun finder ham i seng med en anden kvinde. Ruby er dybt ulykkelig og hendes forlægger foreslår hende at tage ud at rejse. Ret impulsivt tager Ruby til Goa, hvor hendes lillesøster er på et Yogacenter. Det som Ruby troede ville blive en kort og afslappet tur bliver vendt på hovedet, da lillesøsteren stikker af med yogainstruktøren for at gifte sig, en fejl som Ruby vil gøre alt for at forhindre. Ruby begiver sig naiv og alene afsted i det store Indien, hvor hun på toget får stjålet sin kuffert og møder den irriterende amerikaner Jack, som hun pga. sin situation bliver nødtvunget til at bede om hjælp. Ruby og Jack begiver sig igennem det nordlige Indien for at finde Ruby lillesøster. Her finder Ruby igen kærligheden og glæden ved livet, bl.a. ved deres besøg i Agra, hvor Taj Mahals overdådighed venter i Indien kaotiske gader.

Bedømmelse..

Det var en specielt oplevelse for mig, at læse en bog som foregår i Indien. Jeg havde en meget dårlig oplevelse af Indien, hvor jeg på 10 dage tabte 10 kg – og fik et nært forhold til toilettet.. Men hvor kunne jeg genkende mig selv mange af de oplevelser som Ruby havde af Indien, det kaos som møder en når man på banegården, når man er i toget og når man går rundt i gaderne, hvor der lugter og hvor køer vader rundt i skidt og møj. Men den oplevelse som jeg husker som det mest positive var oplevelsen af Taj Mahal som er ubeskrivelig smuk. Historien om hvor den blev bygget, og oplevelsen af at se noget så smukt i et land, hvor alt andet er kaos er helt specielt. Jeg havde let ved, at genkende mange af tingene fordi jeg selv havde oplevet det, selvom jeg aldrig blev forelsket i Indien som Ruby gjorde..

Nå men hvis jeg bare skal se på selve handlingen og absorbere fra at den foregår i en af verdens mest mærkelige lande, så er det også en rigtig god bog, hvor Ruby som hovedperson er rigtig interessant. Hun ændre sig på en meget positiv måde, og hun ændre sig i forhold til omgivelsernes omstændigheder. Hun er stadig den omsorgsfulde søster til sidst, men den store ændring er, at hun igen tror på kærligheden, og kan se det smukke selv i et land som Indien. Det er en bog i chick-lit genren og derfor er man som læser heller ikke itvivl om at bogen vil ose af kærlighed.

Bogen hedder karma som har med årsag og virkning at gøre, og dette er meget tydeligt i bogen – at alt har en mening, men til tider bliver det lige overdrævet nok, og lidt for kunstigt.

I bogen gøres der et stort nummer ud af at lillesøsteren Amy er stukket af med yogainstruktøren Shine, men der kommer aldrig rigtig nogen forklaring på, hvorfor de stikker af så pludselig uden at give nogen forklaring på dette.

Men jeg elskede at læse den hyggelig bog, og selvom du ikke har været i Indien er jeg sikker på du også vil elske bogen.

5/5

Magisk karma

Det magiske Taj Mahal i Agra, billedet er fundet igennem googlesøgning

Det magiske Taj Mahal i Agra, billedet er fundet igennem googlesøgning

Advertisement

2 tanker om “Magisk Karma

  1. Pingback: Destination – Thailand (The Lonely Hearts Travel Club, nr. 1) | Ruskjærs bøger

  2. Pingback: The lonely hearts travel club – Destination India | Ruskjærs bøger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s