Skyggeporten

Så blev det søndag aften, og endnu en weekend er slut. For mit vedkommende har det stået på arbejde, en tur til storcentret i Skalborg og så noget læsning. I løbet af denne uge blev jeg færdig med Skyggeporten af Lene Kaaberbøl som var et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda.

Handling..

For syv år siden forsvandt Annas mor, og lever nu alene med hendes far. En dag hører Anna hendes mor kalde og råbe om hjælp. Dette bliver begyndelsen på et vildt eventyr ned i mørket, hvor Anna møder en masse mærkelige skabninger og knytter nye bånd, bl.a. til drengen Aian, drengen Hero der kan læse hendes tanker, hvilket er en kæmpe fordel, da hun er stum. Men der er onde krafter tilstede i det underjordiske rige, som Anna møder, og hun må se mange fare i øjnene for måske igen at blive genforenet med hendes mor.

Bedømmelse..

Kender I det, at der er en genre som man virkelig gerne vil kunne lide, men at det bare ikke lykkedes? Sådan har jeg det med fantasy, og specielt dansk fantasy. Jeg er vild med Harry Potter, men ellers er jeg ikke særlig vild med fantasygenren. Jeg havde forventning om, at jeg kunne lide denne bog, men det kunne jeg ikke. Jeg havde meget svært ved at koncentre mig om handlingen, og jeg kom ofte på tankeflugt, så jeg gik glip af noget af historien og derfor ikke kunne forstå hvad der egentlig skete. På en måde tror jeg også jeg er for “gammel” til denne bog eller så var det bare fordi den ikke var min kop te, og det er alle bøger jo ikke, så det er vel okay. Jeg vil til sidst dog sige, at trods min kamp for at komme igennem bogen, synes jeg Lene Kaaberbøl skriver rigtig godt, og jeg kan sagtens forstå hvorfor hun er så populær.

Jeg har ofte forvekslet Fantasy og Science Fiction med hinanden, men har nu læst lidt fra begge sidder og må nok konstatere at jeg mest er til Science Fiction bøgerne.

Fortsat god søndag..

2/5

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s