Tags

I begyndelsen af marts kommer filmen “Jeg er stadig Alice”, som er filmatiseret efter bogen”Stadig Alice. En bog jeg var så heldig, at få læst inden turen gik til USA.

stadig alice

Når man læser bogen, forstår man hvorfor der er en sommerfugl på forsiden…

Fra forlaget..

Alice Howland er stolt af det liv, hun har skabt sig. I en alder af halvtreds år er hun kognitiv psykolog ved Harvard og en verdenskendt lingvist, og også på hjemmefronten er alt, som det skal være: en dejlig mand og tre pragtfulde børn, der dog nu er flyttet hjemmefra. Hun synes måske, at hun en gang imellem kan være lidt glemsom, fx gå ud i køkkenet og så have glemt, hvad hun egentlig skulle derude, men helt ærligt, hvem kender ikke den situation?Først da Alice står på et gadehjørne i det kvarter, hvor hun har boet i en menneskealder, og ikke aner, hvordan hun kommer hjem, indser hun, at der er noget rivende galt, og den efterfølgende diagnose, alzheimers, fejer benene væk under både hende og familien. Med ét slag er hele det velordnede, dejlige, tjekkede liv vendt på hovedet, og forude venter kun mørket.Man skulle tro, at man med et så alvorligt emne kun kan skrive en dyster og forfærdelig bog, men det er ikke tilfældet her. Midt i alt det sørgelige stråler varme og kærlighed, medmenneskelighed, medfølelse og såmænd også humor ud af historien om Alice. Lisa Genova har en ph.d. i neurovidenskab og er formand for USA’s National Alzheimer’s Association.

Bedømmelse..(handling vil blive afsløret)

Det var en vidunderlig bog, at læse. Bogen er utrolig velskrevet, og det er en stærk bog om et svært emne. Det er utrolig fasinerende, at man følger synsvinklen fra den Alzheimer ramtes synsvinkel. Jeg blev berørt af den hurtige udvikling som Alice gennemgår, så hun til sidst ikke kan huske sin egen familie. Jeg glæder mig rigtig meget til, at se filmestill-alice1n, jeg elsker Juliane Moore og har kun hørt rosende ord om hendes præsentation i filmen, da jeg læste bogen forestillede jeg mig Alice som Juliane Moore, men det var måske mest fordi jeg lige havde læst hun skulle spille rollen.

Bogen giver en god information om sygdommen og jeg synes det var rigtig spændende, at sygdommen ramte en på kun 50 år, og det at der var stor risiko for, at sygdommen blev givet videre til hendes egne børn.

RRRR

Reklamer