Berlin, Berlin

Dagens indlæg handler ikke om bøger.. Sorry selvom bøger betyder rigtig meget er det ikke alt i mit liv der omhandler bøger. I denne uge har jeg været i Berlin. En by som jeg har været i to gange før, men må tilstå at denne gang var ekstra fantastisk.

Jeg boede i nærheden af Check Point Charlie, hvilket er ved at blive noget af et turist minefelt på den negative måde. Men nok om det. Jeg elsker Berlin, og da jeg elsker historie er Berlin et mekka for mig. Jeg oplevede for alvor denne gang historiens vingesus, men jeg opsøgte den også meget. Jeg bliver altid stærkt berørt når jeg ser og læser noget om holocaust. På Tysklands historiske museum så jeg en model af gasningen af flere tusinde jøder. Dette påvirkede mig meget, og stod nok tydeligst i min erindring.

En anden ting der også påvirkede mig meget ved at bo tæt på Check Point Charlie var at da jeg blev født i 1986 var en by opdelt i to som var nærmest umulig at komme over på den anden grænse, hvor jeg bare kunne gå over, og egentlig ikke være klar over om jeg var i vest eller øst.

Ja jeg elsker historie, og vil altid været grebet i historiens vingesus, og storbyers bedømmelse præges oftest af mig om de har et godt museum, og det har Berlin i rigt mål.

I mens jeg var dernede kom jeg til, at tænke på, hvilken historie Tyskland ville kunne skrive om tiden efter murens fald, fra at de var hovedroller i verdenshistorien i de sidste århundreder er det ligesom de er blevet tilskuer med Merkel og VM fodbold..

Nå men det var vist det om Berlin nedenunder vil der være lidt billeder fra Berlin, og på onsdag går turen til New York og ja jeg glæder mig helt sindsygt.

 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s